Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Συνδέσεις

Αυτές τις μέρες αποφεύω να γράψω στο δίκτυο, γιατί γράφω πολύ σε χαρτί. Μια καινούργια ιδέα (με γενέθλια στις 20 Απριλίου 2008) με έχει γραπωσει από το σβέρκο κι έχω παραλύσει, σαν το γέρο στο Φρανκενστάιν Τζούνιορ.

Παρόλ' αυτά ανακάλυψα και πρόσθεσα στους συνδέσμους μου μερικά μπλογκ. Είναι άνθρωποι που ελάχιστα γνωρίζω, όμως απεριόριστα εκτιμώ, για τον έναν ή τον άλλον λόγο.

Καταρχήν το Maelstrom, της renton ή Αγγελικής. Εδώ μιλάει η συν-θηλυκότητα, εκείνη η αίσθηση που σπάνια έχω, ότι με αυτήν τη γυναίκα είμαστε από την ίδια πλευρά του τοίχους των ανθρωπίνων σχέσεων. Φιλιά, κοριτσάκι μου, είσαι από τους λίγους ανθρώπους που χάρηκα πραγματικά όταν σε γνώρισα.

Έπειτα είναι ο Mercurion και οι 1.000.000 στιγμές του. Ένα ολοσδιόλου χαριτωμένο πλάσμα, σε κερδίζει με μισό στραβό χαμόγελο. Να μου προσέχεις τον κ. Καρπούζη, ναι;

Και τελευταία, αλλά το ίδιο σημαντικά (για μένα τουλάχιστον) τα δύο μπλογκ του Θοδωρή ή Deodonus, Νέα, Σκέψεις και διάφορα και Tabula Compositoria. Το Θοδωρή τον έχω δει μόνο μια φορά στη ζωή μου, θυμάμαι μια φάτσα αγριωπή, που άστραψε μόλις έσκασε το πρώτο αστείο, σαν πίσω από τα μάτια να υπήρχε ένας ήλιος πιο ζεστός κι από τους τροπικούς. Τα σέβη μου στον καλλιτέχνη και τον άνθρωπο κι ελπίζω κάποια στιγμή να γνωριστούμε καλύτερα. Λίγους ανθρώπους ξέρω που αξίζουνε τον κόπο, καλά θα κάνω να τους γνωρίσω καλύτερα.

(Τώρα ξέρω ότι οι υπόλοιποι με κοιτάτε με ύφος παραπονεμένο. Ίσως και σιχτιρίζοντες, ορισμένοι πιο θερμοκέφαλοι. Εντάξει, εσάς δε σας παρουσίασα όταν σας πρόσθεσα στη λίστα μου. ίσως γιατί σας επισκέπτομαι τακτικά και υποσυνείδητα θεωρώ ότι είστε κομμάτι μη-ανεξάρτητο από τούτο το μπλογκ. Όπως και να 'χει, το φερ-πλέι υπαγορεύει να τους καλωσορίσετε, έστω και μέσα από τα δόντια σας. Αν και νομίζω ότι πολύ σύντομα, οι παραπάνω κύριοι και κυρία θα σας κερδίσουν, όπως κέρδισαν κι εμένα.)

3 comments:

Γιάννης Πλιώτας είπε...

Να δώσω λίγο τον Κύριο Καρπούζη, ότι το 1.000.000 είναι από ένα μυθιστόρημα που γράφει :)

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη είπε...

Σα δε ντρέπεσαι, αρτεμηματσα! Άσε βρε το παλικάρι ν' αγιάσει! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Τα σέβη μου και σε σας, αγαπητή Ευθυμία! B)