Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Σαβατοκύριακο; Τι είναι αυτό;

Ετούτο το Σαβατοκύριακο με προσπέρασε, ζουουουουμ! κι ούτε που το κατάλαβα. 48 ώρες από τη ζωή μου και δεν κατάλαβα ότι ζούσα ούτε τις τρεις. Απολογισμός:

1) Ανατροπή σχεδίου Νο 1: Σάββατο πρωί, ταξίδι αστραπή στην Πάτρα για τα γενέθλια της βαφτηστήρας μου. Το ταξίδι αυτό έγινε μετά των γονέων (οποία βαρεμάρα, δηλαδή) και ήταν προγραμματισμένο για το ίδιο βράδυ.

2) Ανατροπή σχεδίου Νο2: Αντί για την Πάτρα είμαι σπίτι, οπότε λέω ότι θα πάω στην έκθεση βιβλίου με κάτι φίλους. Φυσικά η βρόχα έπεφτε ράιτ θρου, που λέει κι ο Ζαμπέτας, εξ ου και η βόλτα αναβλήθηκα. Γκρρρ. Γκρρ.

3) Ανατροπή σχεδίου Νο3: Ενώ περίμενα ένα ήσυχο πρωινό της Κυριακής, για να μπορέσω να διαβάσω με την ησυχία μου ένα βιβλίο που είχα βάλει στο μάτι, η αδελφή μου αποφασίζει να καλέσει τους φίλους της για μεζεκλίκια και ούζο. Τρέχα, Ευθυμία, διότι το δωμάτιό σου είναι το λιγότερο αχούρι. Ένας σκασμός φαΐ κι ήρθαν μόνο δύο άτομα τελικά.

4) Ανατροπή σχεδίου Νο4: Κι επειδή περίμενα το απόγευμα της Κυριακής για να λουφάρω, βάφτηση εν όψη.

Και ενδιαμέσως, κατάφερα και διάβασα ένα βιλίο 300 σελίδων στο οποίο έκαναν και λεπτομερείς παρατηρήσεις, σαν επιμελητής κι επιπλεόν ξεκίνησα το καινούργιο μου μυθιστόρημα και διοργάνωσα κι ένα baby shower για τη συνάδελφο. Τι άλλο να κάνω πια;