Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

30.000

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, η "Ερεστή" έχει φτάσει στο σημαδιακό νούμερο των 30,000 λέξεων. Με τους αρχικούς υπολογισμούς είμαστε περίπου στο 1/3 του βιβλίου. Όμως αντί για 14,000 λέξεις, προβλέπω ότι το δεύτερο κεφάλαιο θα ξεπεράσει τις 15,000, μπορεί και τις 16,000... Κι είναι άλλα πέντε;

Κάηκα. Πότε θα τα γράψω όλα αυτά; Το σχέδιο είναι να έχει τελειώσει (μαζί και το πρώτο βιαστικό κι επιπόλαιο διόρθωμα) μέχρι τον Οκτώβρη, ώστε το Νοέμβρη στο NaNoWriMo, να γράψω το δεύτερο βιβλίο, τη "Δεσίδα". Με αυτόν το ρυθμό, ένα κεφάλαιο κάθε 20 μέρες, φαίνεται πώς θα έχω τελειώσει. Δε μπορώ να μην ανησυχώ όμως. Βουνό μου φαίνεται το άτιμο.

Συνειδητοποιώ επίσης αυτές τις μέρες, ότι θα πρέπει να περιορίσω το είδος των βιβλίων που διαβάζω στο φάντασυ και μόνο. Λόγω του διαγωνισμού ιστορίας τρόμου που τρέχει στο sff.gr, αναγκάστηκα να βγω λίγο από το τριπάκι κι έχω μια εβδομάδα που προσπαθώ να μπω και πάλι στο παρχαρικό κλίμα. Με καθυστέρησε πολύ το όλο θέμα. Οπότε πρέπει να βοήθησω την κατάσταση... πράγμα που σημαίνει ότι και τη βιβλιοθήκη μου θα ξεκοκαλίσω και το στοίχημα που έχω βάλει θα προωθήσω με αυτόν τον τρόπο.

Άντε, πάω στο αρχείο μου πάλι. Έχω αφήσει τη Μάνα των Χιουράχαντα ν' αναρωτιέται καταμεσής στο χωράφι...

2 comments:

PiKei είπε...

Άκου να σου πω μουρλαμένο, όταν μπουκάρουμε σε μια ιστορία αυτών των απαιτήσεων και την γράφουμε, δεν διαβάζουμε άλλα. Ούτε φάνταζυ, ούτε τρόμο, ούτε καν τα μενού στα εστιατόρια. Το κόβουμε το διάβασμα για λίγο και ακολουθούμε το κακόμοιρο το νήμα που πάμε να ξεμπερδέψουμε.
Σόρυ κιόλας για τις φωνές, αλλά πες εσύ δεν ήξερες, δεν ρώταγες κοπέλα μου; Το Διάβασμα προκαλεί Αργό και Οδυνηρό Γράψιμο, το γράφει και στα πακέτα απέξω το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη είπε...

Να σου πω την αμαρτία μου, θα το έκοβα εντελώς, αλλά ψάρεψα απ' τη βιβλιοθήκη μου δύο βιβλία που θέλω να τα διαβάσω τώρα. Το ένα είναι το δεύτερο των Λαξευτών (το οποίο το έφτασα στις 100 σελίδες εν μία νυκτί, γλιστράει πολύ εύκολα το άτιμο, τουλάχιστον μέχρι εκεί). Το δεύτερο πιστεύω ότι θα με βοηθήσει αρκετά, θα με βάλει στο κλίμα και θα με εμπνεύσει στις σκηνές μάχης (στις οπίες δεν είμαι νομπελίστας...) Λέγεται Ten Thousand, ο συγγραφέας Paul Kearney κι είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ, με απίθανους χαρακτήρες, φοβερή αληθοφάνεια και σκληρότητα μπορώ να πω και θέμα την εκστρατεία 10,00 μισθοφόρων υπό τις διαταγές ενός διεκδικιτή του θρόνου. Θυμίζει κάτι; Μύριους ας πούμε; ;)