Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Χρωστούμενα

Όλο χρωστάω τον τελευταίο καιρό. Ενημερώσεις, υποσχέσεις, κείμενα, κριτικές, της Μιχαλούς. Μόνο λεφτά δε χρωστάω apparently κι ευχαριστώ την τύχη μου γι' αυτό. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω μερικά από τα πράγματα που χρωστάω κυρίως σε αυτό το ιστολόγιο και στους όποιους ταλαιπωρημένους αναγνώστες του.

Χρωστάω ας πούμε, μερικές μέρες δουλειάς σε έναν φίλο (ή μάλλον σε δύο φίλους) πάνω σε ένα θεματάκι που πολύ μου άρεσε όταν το έβαλα πρώτη φορά στο μυαλό μου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ίσως έχω περισσότερα νέα στις αρχές του καλοκαιριού. Και μάλιστα νομίζω ότι θα σας αρέσει κιόλας.

Χρωστάω επίσης μερικές ακόμη σύντομες ιστορίες-φλασάκια, σαν αυτά κι αυτά. Δεν έπιασα το στόχο μου αλλά τουλάχιστον έμειναν πολύ λίγα που πρέπει να γραφτούν. Από Σεπτέμβρη τα ξαναλέμε σχετικά με την τύχη τους.

Χρωστάω, τέλος, την αναγγελία έναρξης της συγγραφικής περιόδου. Βασικά το 'χω παρατηρήσει, πάντα τέτοιες μέρες με πιάνει ο τεταρταίος και γράφω σαν παλαβή. Υπό αυτήν την επιρροή (σελήνης και λοιπών αστερισμών) ξεκίνησα τη Μεγάλη Δευτέρα να γράφω το δεύτερο μέρος του δεύτερου βιβλίου των Σκοτεινών Παρχαριών, της Δεσίδας. Μέχρι σήμερα ο ρυθμός είναι κάτι λιγότερο από 1000 λέξεις την ημέρα. Σύνολο (μαζί με τις 50,000 που είχα γράψει στο NaNoWriMo που μας πέρασε) έχουμε φτάσει ήδη στις 60,000 και κάτι, με όψιον τις 100,000 περίπου.

Κι έχω κι έμπνευση. Λέτε να τις περάσουμε πάλι τις 100,000 λέξεις;