Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αναγνωστικό ημερολόγιο 2012 - Μη λογοτεχνικά κείμενα (4)

Κανονικά τώρα, αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί, πρέπει να είμαστε όλοι στον Άλλο Κόσμο των Μάγια (για την ακρίβεια σε έναν από τους άλλους κόσμους των Μάγια, γιατί ήταν άνθρωποι που αγαπούσαν την ποικιλία κι είχαν ένα σωρό πατώματα στους άλλους κόσμους τους, μην και βαρεθούν τον έναν, να έχουν έναν άλλο να παίζουν, βρε αδερφέ.)


Αν πάλι οι υπολογισμοί μου δεν είναι σωστοί κι όλες αυτές οι προσευχές, οι προετοιμασίες και τα όργια έγιναν χωρίς λόγο, τότε πέστε του Επίκουρου πώς του αφιερώνω τις έως τούδε απολαύσεις μου, επιφυλλάσσομαι για τις εφ' εξής και δείτε τι διάβασα από τον Μάρτιο του 2012 ως το τέλος του κόσμου.

Για καλύτερη οργάνωση, οι αναγνώσεις θα χωριστούν σε τέσσερις αναρτήσεις: Μη λογοτεχνικά κείμενα, «συμβατική» λογοτεχνία, ξενόγλωσσο φανταστικό και ελληνικό φανταστικό και θα αναρτώνται αρχής γενομένης από σήμερα και κάθε δεύτερη μέρα.



Παραμύθια... από το σεντούκι της Αγγελικώς, Νάντια Λιαρέλλη: Μια χαριτωμένη συλλογή από παραμύθια της Λέσβου. Πολύ κομψό σαν έκδοση (ε, εκδόσεις Αιολίδα είναι αυτές) και με νοσταλγική διάθεση. Για την ιστορία, Αγγελικώ είναι η γιαγιά της συγγραφέως.


Γραφή, η μνήμη των ανθρώπων, Georges Jean: ένα βιβλίο που θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον αν δεν ήταν τυπωμένο άναρχα και μπερδεμένα.



Daily Life In Ancient Mesopotamia, Karen Rhea Nemet-Nejat: είναι η δεύτερη φορά που το διαβάζω, αλλά και την πρώτη, όπως και αυτήν η ανάγνωση ήταν πολύ επιφανειακή. Μάλλον θα χρειαστώ και μια τρίτη για να πω ότι έπιασα όλα όσα θα ήθελα να πιάσω.



Μύθοι των Περσών, Vesta Sarkhosh Curtis: πολύ ενδιαφέρον και αρκετά κατατοπιστικό. Αν ο σκοπός αυτών των βιβλίων είναι να σε βάζουν στα αίματα να διαβάσεις κι άλλα σχετικά, ε, ετούτο τον πέτυχε τον σκοπό του