Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Νέες κυκλοφορίες, παλιοί γνωστοί και λόγοι για να βγούμε από τα ρούχα μας

Πράγματα που είδα στα ΜΚΔ ή αλλού και νομίζω πως πρέπει να τα ξέρετε κι εσείς.


~ Όταν ζούμε φρίκες όπως αυτή των Τεμπών, στις 1/3/2023, τότε η ενσυναίσθηση λέει πως αναβάλλουμε τις φιέστες μας, όπως έκαναν οι Monkey Bros και οι Aherousia (κι όχι μόνο γιατί το επιβάλει η ανακήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους). Κάποιους ανθρώπους ετούτο το ιστολόγιο τούς αγαπά περισσότερο για κάτι τέτοιες ευαισθησίες τους.


~ "Η προθεσμία του νερού": νέο βιβλίο με μικροδιηγήματα από τη Γιούλη Αναστασοπούλου (το αγόρασα ήδη, και πρόκειται να καταβροχθιστεί άμεσα) και παρουσίαση τη Δευτέρα 6/3, στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον στο κέντρο της Αθήνας, στις 7:30.


~ "Τιαμάτ": μετά την επανέκδοση του πρώτου του βιβλίου  ("Το Στόμα του Διαβόλου") επαυξημένου με νέα διηγήματα, ο Αντώνης Κρύσιλας μας δείχνει τα τρομοδόντια του με  μυθιστόρημα, με τίτλο παρμένο από την αρχαία Μεσοποταμία. Η παρουσίαση την Τρίτη 7/3, στο Διπλό Καφέ στα Εξάρχεια, στις 7:00.


~ Η Άρτεμις Τουλή μπορεί να μην έχει εκδόσει ακόμη δικό της έργο, αλλά είναι από τα πιο αξιαγάπητα άτομα που κυκλοφορούν στα φεστιβάλ του φανταστικού στην Ελλάδα. Όταν έμαθα πως κυκλοφόρησε το πρώτο-πρώτο της βιβλίο και μάλιστα με εικονογράφηση της επίσης αξιαγάπητης Λίλας Κίσσα-Φραγκομίχαλου, ένιωσα πως, επιτέλους, κάποια πράγματα παίρνουν το δρόμο τους για κει που τους αξίζει. "Αιθάλεια – Μεταξύ θεών και ανθρώπων", ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας.



~ Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του AthensCon 2023 (1-3/12). Φέτος τριήμερο. Όλο και καλύτερα!


~Κι ένας λόγος για να βγούμε από τα ρούχα μας, όπως υπόσχεται ο τίτλος της ανάρτησης: 20 Newly Discovered Terry Pratchett Stories Will Be Published This Year. Διότι τι κι αν  δεν θέλω με κάνεναν τρόπο να εκδοθεί κάτι με όνομά μου μετά το θάνατό μου (και βάζω κι έναν f*ckin οδοστρωτήρα να πατήσει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου, έτσι για να το σιγουρέψω); Πάντα θα βρεθεί ένας αχόρταγος τίποτας να σκυλεύσει το πνευματικό έργο ενός νεκρού. Ντροπή πια.